BoerenBOB is 1 april grap

BoerenBOB is 1 april grap

Het is een hoax! Een trekker die plattelandsfeesten afgaat om jongeren met fiets en al thuis te brengen. De ‘BoerenBOB’ is een 1 april-grap van de ons KPJ Brabant in samenwerking met de verkeersveiligheidcampagne ‘NUL verkeersdoden Brabant’. Wij willen met deze campagne Brabanders laten nadenken over hoe ze veilig thuis komen op het platteland.

Beetje flauw? Misschien. Maar het enthousiasme voor de thuisbrengservice is gewekt en het nadenken over veilig thuiskomen na een avondje uit is weer onderwerp van gesprek geweest bij velen. En daarmee is het doel van de grap bereikt.

Nadenken over veilig thuiskomen
Er werd druk getwitterd en gefacebookt, vrienden werden getagd, reacties waren allemaal enthousiast en positief. Dat was precies de bedoeling van de 1 april-grap. Namelijk: denk van tevoren even na hoe je veilig thuiskomt na een feest. Vooral op het platteland is thuiskomen na een avondje stappen voor jongeren een uitdaging. Dat komt door de langere afstanden en beperkte verlichting op sommige wegen.

Kwetsbare groep
Met KPJ Brabant wilde we met de BoerenBOB-grap op een ludieke manier aandacht vragen voor het belang van veilig thuiskomen na het uitgaan, vertelt Mariska van Gils: “Dat is nodig, gezien het hoge aantal ongevallen onder jongeren. Met deze grap willen we hen bewust maken: denk na over hoe je veilig thuiskomt.” De actie is ook ondersteund door het verkeersveiligheidsprogramma NUL verkeersdoden Brabant van de provincie Noord-Brabant. “Laat één ding duidelijk zijn, over verkeerdoden maak je geen grappen! Maar verkeersveiligheid vraagt wel aandacht van ons allemaal en vooral van jongeren als kwetsbare groep in het verkeer. Gezien de vele leuke reacties is dat met deze grap op een ludieke manier gelukt,” aldus gedeputeerde Christophe van der Maat.

BOB brengt ons altijd thuis
Om veilig thuis te komen heb je geen trekker nodig. Je kunt een taxi delen met een paar vrienden. Of spreek gewoon af wie de BOB is en ga met de auto. Boer of geen boer. En heb het dan meteen over wie de Shotgun is. Want de bijrijder heeft ‘ the best seat of the car’ en is er verantwoordelijk voor dat de BOB niet afgeleid wordt. KPJ-er Robert Maas moet lachen als hij hoort dat de BoerenBOB een grap is. Hoe komen hij en zijn vrienden nu dan wel veilig thuis? “Wij hebben een bus van de KPJ. En onze eigen BOB brengt ons altijd thuis.”

Hoe zorg jij dat je veilig thuiskomt na een feest? Kijk voor meer informatie op www.nulverkeersdodenbrabant.nl/1-april

Uitgelicht

KPJ Brabant MAXIMAAL On Tour 2024!

KPJ Brabant MAXIMAAL On Tour 2024!

We kijken terug op een geslaagde editie van KPJ Brabant MAXIMAAL On Tour! Iedereen bedankt voor het gezellige feest!

Evenementenkalender KPJ Brabant 2024

Evenementenkalender KPJ Brabant 2024

De evenementenkalender voor het jaar 2024 is weer toegevoegd aan de site. Op deze evenementenkalender zijn alle evenementen van de KPJ-afdelingen te vinden. Jouw KPJ-evenement ook toevoegen aan de agenda of je poster of link voor jouw evenement toevoegen? Stuur een mailtje naar info@kpjbrabant.nl!

Stimuleringsfonds

Stimuleringsfonds

Ben je bezig met een vernieuwend evenement op te zetten of gaan jullie een curcus doen. Of misschien heeft jullie KPJ wel een jubileum te vieren. Om dit te ondersteunen is het KPJ stimuleringsfonds er voor jullie. We vinden het heel belangrijk om jullie te blijven stimuleren bij jullie evenementen. Het aanvragen van het Stimuleringsfonds…

Wat is KPJ Brabant?

KPJ Brabant is met zo'n 3.000 leden de grootste jongerenvereniging van Brabant. We delen kennis en behartigen de belangen van de plaatselijke KPJ's.

Website door: Poppel media