BoerenBOB is 1 april grap

BoerenBOB is 1 april grap

Het is een hoax! Een trekker die plattelandsfeesten afgaat om jongeren met fiets en al thuis te brengen. De ‘BoerenBOB’ is een 1 april-grap van de ons KPJ Brabant in samenwerking met de verkeersveiligheidcampagne ‘NUL verkeersdoden Brabant’. Wij willen met deze campagne Brabanders laten nadenken over hoe ze veilig thuis komen op het platteland.

Beetje flauw? Misschien. Maar het enthousiasme voor de thuisbrengservice is gewekt en het nadenken over veilig thuiskomen na een avondje uit is weer onderwerp van gesprek geweest bij velen. En daarmee is het doel van de grap bereikt.

Nadenken over veilig thuiskomen
Er werd druk getwitterd en gefacebookt, vrienden werden getagd, reacties waren allemaal enthousiast en positief. Dat was precies de bedoeling van de 1 april-grap. Namelijk: denk van tevoren even na hoe je veilig thuiskomt na een feest. Vooral op het platteland is thuiskomen na een avondje stappen voor jongeren een uitdaging. Dat komt door de langere afstanden en beperkte verlichting op sommige wegen.

Kwetsbare groep
Met KPJ Brabant wilde we met de BoerenBOB-grap op een ludieke manier aandacht vragen voor het belang van veilig thuiskomen na het uitgaan, vertelt Mariska van Gils: “Dat is nodig, gezien het hoge aantal ongevallen onder jongeren. Met deze grap willen we hen bewust maken: denk na over hoe je veilig thuiskomt.” De actie is ook ondersteund door het verkeersveiligheidsprogramma NUL verkeersdoden Brabant van de provincie Noord-Brabant. “Laat één ding duidelijk zijn, over verkeerdoden maak je geen grappen! Maar verkeersveiligheid vraagt wel aandacht van ons allemaal en vooral van jongeren als kwetsbare groep in het verkeer. Gezien de vele leuke reacties is dat met deze grap op een ludieke manier gelukt,” aldus gedeputeerde Christophe van der Maat.

BOB brengt ons altijd thuis
Om veilig thuis te komen heb je geen trekker nodig. Je kunt een taxi delen met een paar vrienden. Of spreek gewoon af wie de BOB is en ga met de auto. Boer of geen boer. En heb het dan meteen over wie de Shotgun is. Want de bijrijder heeft ‘ the best seat of the car’ en is er verantwoordelijk voor dat de BOB niet afgeleid wordt. KPJ-er Robert Maas moet lachen als hij hoort dat de BoerenBOB een grap is. Hoe komen hij en zijn vrienden nu dan wel veilig thuis? “Wij hebben een bus van de KPJ. En onze eigen BOB brengt ons altijd thuis.”

Hoe zorg jij dat je veilig thuiskomt na een feest? Kijk voor meer informatie op www.nulverkeersdodenbrabant.nl/1-april

Uitgelicht

Bestuursleden gezocht

Bestuursleden gezocht

We zijn op zoek naar versterking voor het bestuur van KPJ Brabant. Als bestuurslid van KPJ Brabant help je de KPJ-afdelingen met vraagstukken over bijvoorbeeld regelgeving of het organiseren van evenementen. Hiervoor worden er regiobijeenkomsten gehouden en vindt er ieder jaar een ALV plaats waar je kennis kan maken met de KPJ afdelingen op een…

Plattelandsjongeren NL

Plattelandsjongeren NL

Plattelandsjongeren NL is de landelijke vrijetijdsvereniging van, voor en door jongeren, wonende op het platteland en/of in dorpskernen. Plattelandsjongeren NL streeft ernaar om de leefbaarheid op het platteland te bevorderen door jongeren te inspireren, motiveren en ondersteunen. KPJ Brabant is als lid betrokken bij Plattelandsjongeren NL.

Stimuleringsfonds

Stimuleringsfonds

Ben je bezig met een vernieuwend evenement op te zetten of gaan jullie een curcus doen. Of misschien heeft jullie KPJ wel een jubileum te vieren. Om dit te ondersteunen is het KPJ stimuleringsfonds er voor jullie. We vinden het heel belangrijk om jullie te blijven stimuleren bij jullie evenementen. Het aanvragen van het Stimuleringsfonds…

Polis

Polis

Alles betreft de verzekering vind je op: http://plattelandsjongeren.nl/aanbod/verzekeringen Om de polis te ontvangen mail met info@kpjbrabant.nl. Heb je een schade? Geef dit dan zo snel mogelijk door via  info@kpjbrabant.nl. Wij zullen ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk in contact komt met de verzekeraar.  

Wat is KPJ Brabant?

KPJ Brabant is met zo'n 4.000 leden de grootste jongerenvereniging van Brabant. We delen kennis en behartigen de belangen van de plaatselijke KPJ's.

Website door: Poppel media