Samen klaar voor de nieuwe privacywet

Samen klaar voor de nieuwe privacywet

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze nieuwe privacywet geldt in de hele Europese Unie en gaat onder andere over het bewaren en beschermen van persoonsgegevens. Alle organisaties in de EU, dus ook KPJ’s, moeten nadenken over en vastleggen welke persoonsgegevens van vrijwilligers en leden ze bewaren en hoe ze die beveiligen.

 

Hoe bereid je jouw KPJ afdeling hier op voor?

KPJ Brabant heeft afgelopen maand hardt gewerkt om de alle KPJ’s er op een goede manier klaar voor te maken. Zo is er een Privacy beleid opgesteld voor KPJ Brabant en de aangesloten afdelingen, hierin staan algemene zaken zoals het gebruik van het ledensysteem, Mailclimp en hoe we omgaan met eventuele datalekken.

 

Daarnaast hebben we een opzet gemaakt voor een Privacy statement, dit is deels een samenvatting van het Privacy beleid en de plek waar je naar je leden toe aangeeft hoe je omgaat met hun persoonsgegevens. Belangrijk is dat je deze opzet Privacy statement invult en aanvult aansluitend op de manier hoe jullie omgaan met persoonsgegevens binnen jullie afdeling. Het is raadzaam een bestuursvergadering te plannen om na te denken over hoe jullie omgaan met persoonsgegevens en vervolgens jullie Privacy statement te maken aan de hand van onze opzet.

 

Het is belangrijk dat jullie Privacy statement vanaf 25 mei toegankelijk is voor al jullie leden, bijvoorbeeld door het op je website te zetten. Nieuwe leden moeten hier bewust op worden gewezen en instemmen met jullie manier van werken. Denk hiervoor dus aan een extra aanvink optie in je aanmeld formulier.

 

Het Privacy statement  verwijst naar het Privacy beleid van KPJ Brabant, je hoeft dus geen eigen Privacy beleid op te stellen. Deze zal vanaf 24 mei op onze website staan en is nu te zien via het ledensysteem. We raden aan deze Privacy beleid niet op jullie eigen website te zetten, maar te verwijzen naar www.kpjbrabant.nl , aangezien er dan altijd verwezen wordt naar de meest actuele versie.

 

Alle bestanden die je nodig hebt op een rijtje:

 

– Privacy beleid KPJ Brabant

– Opzet Privacy statement

 

Aan de slag!

We zijn er van overtuigd dat we jullie op deze manier zo veel mogelijk ontlasten voor het klaar maken voor de nieuwe privacywet, maar je moet er de komende maand samen met je bestuur nog wel mee aan de slag.

 

Bij vragen of begeleiding kun je altijd terecht bij een van de bestuursleden en via info@KPJbrabant.nl

Uitgelicht

Bestuursleden gezocht

Bestuursleden gezocht

We zijn op zoek naar versterking voor het bestuur van KPJ Brabant. Als bestuurslid van KPJ Brabant help je de KPJ-afdelingen met vraagstukken over bijvoorbeeld regelgeving of het organiseren van evenementen. Hiervoor worden er regiobijeenkomsten gehouden en vindt er ieder jaar een ALV plaats waar je kennis kan maken met de KPJ afdelingen op een…

Plattelandsjongeren NL

Plattelandsjongeren NL

Plattelandsjongeren NL is de landelijke vrijetijdsvereniging van, voor en door jongeren, wonende op het platteland en/of in dorpskernen. Plattelandsjongeren NL streeft ernaar om de leefbaarheid op het platteland te bevorderen door jongeren te inspireren, motiveren en ondersteunen. KPJ Brabant is als lid betrokken bij Plattelandsjongeren NL.

Stimuleringsfonds

Stimuleringsfonds

Ben je bezig met een vernieuwend evenement op te zetten of gaan jullie een curcus doen. Of misschien heeft jullie KPJ wel een jubileum te vieren. Om dit te ondersteunen is het KPJ stimuleringsfonds er voor jullie. We vinden het heel belangrijk om jullie te blijven stimuleren bij jullie evenementen. Het aanvragen van het Stimuleringsfonds…

Polis

Polis

Alles betreft de verzekering vind je op: http://plattelandsjongeren.nl/aanbod/verzekeringen Om de polis te ontvangen mail met info@kpjbrabant.nl. Heb je een schade? Geef dit dan zo snel mogelijk door via  info@kpjbrabant.nl. Wij zullen ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk in contact komt met de verzekeraar.  

Wat is KPJ Brabant?

KPJ Brabant is met zo'n 3.000 leden de grootste jongerenvereniging van Brabant. We delen kennis en behartigen de belangen van de plaatselijke KPJ's.

Website door: Poppel media